Winkelwagen Geen producten

Geil Weisser Burgunder Bechtheimer -S- Trocken

Geil Weisser Burgunder Bechtheimer -S- Trocken
Geil Weisser Burgunder Bechtheimer -S- Trocken
Reviews | Review toevoegen

Breed inzetbaar bij diner maar ook bij een eenvoudig gerecht.

€ 11,95
Prijs per fles

 

Aantal: 
Bestellen

De wijn
Deze Weissburgunder komt van een bodem waar kalk in grote hoeveelheden voorkomt. Samen met een oogst bij optimale rijping en een zorgvuldige vinificatie is deze wijn een mondvullend glas. Rijpe peer in de neus en een aangename kruidigheid tesamen met het romige in de mond een goed glas voor een vriendelijke prijs.(nog beperkt voorradig).

Het wijngoed
De wijnen van Weingut Geil Rheinhessen worden door ons uit eigen import geleverd. Ongeveer anderhalve eeuw is de familie Geil in Bechtheim bekend als wijnbouwfamilie. De huidige generatie zijn Johannes en Elisabeth maar ook de vorige generatie werkt mee op het bedrijf, Karl Geil en zijn vrouw Monika Bierschenk. Thans is het de zoon Johannes die instaat voor het wijnmaken. Deze jonge kerel (1977) is een echt supertalent en kreeg van Gault-Millau de titel “ontdekking van het jaar 2004” mee. Het geheim? Lage rendementen, met respect voor de natuur werken, individuele aanpak per druivenras en een haast maniakale zoektocht naar kwaliteit. 15 jaar geleden was dit domein goede middelmaat, vandaag zonder enige twijfel bij de Rheinhessen top. En hoe geweldig het relatief lage alcohol. Dit doet verlangen naar een volgend glas. Dit domein is een pareltje, scoren doet Weingut Geil overal. In Duitsland zijn er de jaarlijkse medailles, zowel op regionaal vlak (Kammerpreismünze) als op nationaal vlak (DLG) en Gault Millau. De Rieslings werden als “Urknall” wijnen beschreven, vol explosief fruit en mineraliteit. Zelden bereikte een domein zo snel de top. Een zeer goede prijs/kwaliteit.

Review toevoegen

Bedankt voor uw review! Deze zal snel verschijnen op de pagina.
 

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Naam
: Geil Weisser Burgunder Bechtheimer -S- Trocken
Regio
: Rheinhessen
Druifsoort
: Weisser Burgunder
Producent
: Weingut Geil
Jaar
: 2016
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Duitsland
Alcoholpercentage
: 13,5%

Relevante producten

Een specifieke vraag over wijn? Stel hem aan onze vinoloog!

 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel softwareVerantwoord genieten, zowel in de winkel als online.
Bent u 18 jaar of ouder?